Otvaranje novih radnih mesta, a ne naoružanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 25. 12. 2016. | Komentara: 0

Otvaranje novih radnih mesta, a ne naoružanje



Najnovija trka u naoružanju između Srbije i Hrvatske pogrešan je način pokazivanja snage obe države.

Liga socijaldemokrata Vojvodine Srbiju vidi kao uređenu državu u kojoj se dobro živi, a ne kao vojni poligon koji se utrkuje sa susednim vojnim poligonima.

LSV

Ratne strahote devedesetih godina ostavile su duboke ožiljke i sigurno je da niko više ne želi nove ratove.

LSV smatra da Srbija i Hrvatska treba da se nadmeću u ekonomskom razvitku, privlačenju investicija, broju novih radnih mesta, poštovanju ljudskih prava, jačanju lokalne i pokrajinske samouprave... Ta trka za posledicu neće imati nijednu žrtvu, nego bolji život.

LSV poziva rukovodstva  obe države da praznične dane iskoriste za smirivanje tenzija i osmišljavanje novih vidova saradnje.

Bojan Kostreš
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.
Saopštenja | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je donelo odluku da narodni poslanici LSV glasaju protiv Predloga zakona o železnici zbog toga što on ekonomski šteti Vojvodini i ne sadrži princip na kojem LSV insistira, a to je da onaj ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava.
Saopštenja | Sreda, 31. 08. 2011. | Komentara: 0

Otkriven napadač na prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je brzu reakciju MUP-a u otkrivanju osumnjičenog za razbijanje prozora na prostorijama LSV u Sremskim Karlovcima. Kako je danas na konferenciji za novinare istakla portparolka LSV Aleksandra Jerkov, brzo otkrivanje počinilaca ovog nedela nije bitno samo zbog Lige socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook