Pet prioriteta UDS ključnih za život ljudi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 06. 2020. | Komentara: 0

Pet prioriteta UDS ključnih za život ljudi

Beograd, 13. jun 2020 - Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije, rekao je u Pirotu da  su prioriteti UDS ekonomija, ekologija, zdravlje, obrazovanje i demokratija i da je rešavanje tih problema jedini način da se zaustavi odlazak ljudi iz Srbije.

LSV
 
- Prioriteti Ujedinjene demokratske Srbije su ekonomija, ekologija, zdravlje, obrazovanje i demokratija - rekao je Đurišić u Pirotu.

Đurišić je kazao da je programski budžet, usvojen na demokratski način u parlamentu, jedini put do rešavanja ovih pitanja. Dodao je i da bi se na taj način poboljšao ekonomski status građana i zaustavio njihov odlazak iz Srbije. 

Odliv kadrova, naročito stručnih i uglavnom mlađe generacije, je jedan od najvećih problema sa kojim se suočava ova zemlja i obezbeđivanje normalnih uslova života, čime bi se zaustavio odlazak naših građana u zemlje Zapadne Evrope, je nacionalni interes Srbije.
 
- Samo demokratskom raspravom u parlamentu možemo imati programski budžet koji će rešiti ove probleme, obezbediti bolji ekonomski status građana i zaustaviti njihov odlazak iz Srbije - rekao je Đurišić.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Utorak, 05. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizacija sprečava pljačku

NOVI SAD, 5. april - Demokratija je kada narod odlučuje, kada se odlučuje ovde u Mitrovici, a ne kada se odlučuje u Novom Sadu ili Beogradu, a da bi se odlučivalo ovde, Mitrovica mora imati svoje ingerencije. Vojvodina mora imati svoje ingerencije. Republika mora imati svoje ingerencije, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Na konvenciji Lige socijaldemokrata Vojvodine u Sremskoj Mitrovici, Čanak je upozorio da se u suprotnom neće ništa promeniti jer su za promene neophodni plan i elementarna ideja šta može i treba da se uradi. 
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 04. 2016. | Komentara: 0

Pobeda LSV put ka punoj autonomiji Vojvodine

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev poručio je večeras u Novom Sadu da je 7 odsto republičkog budžeta, koliko po Ustavu iznosi pokrajinski budžet, sramno malo, ali da je i ta ustavna odredba kršena čime je Vojvodina zakinuta za dve milijade evra.
Saopštenja | Subota, 02. 04. 2016. | Komentara: 0

Vlast odgovorna za anarhiju i bezakonje na vojvođanskim oranicama

Kikinda, 02. april - Liga paora Vojvodine upozorava na tešku situaciju širom Vojvodine i haos u kojoj državne oranice širom Vojvodine zauzima sve više uzurpatora i koja uskoro može za rezultat imati nove fizičke obračune.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook