Pismo Nenada Čanka strankama učesnicama na izborima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 04. 2016. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka strankama učesnicama na izborima

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo strankama učesnicama na predstojećim republičkim i pokrajinskim izborima.

Tekst pisma je u nastavku.

LSV

Poštovani/Poštovana,
 
Nekoliko dana uoči izbora sve glasnije se čuje da se zaposlenima u javnom sektoru preti da će ostati bez posla ako ne budu dokazali fotografijom da su glasali za pojedine stranke, ako ne obezbede tzv. ’sigurne glasove’, ako ne budu učlanjeni u te stranke i evidentirani kao učesnici na predizbornim mitinzima.
 
Sigurno i Vi imate saznanja da se takve stvari dešavaju. Takođe, uveren sam da i sami prezirete  i takve postupke i ljude koji su im skloni. Jer, na taj način, pretnjama i ucenama, ti ljudi direktno podrivaju sam temelj demokratije, odnosno pravo na slobodan izbor.
 
Ovakav vid pritiska nije i ne može proći kao samo još jedan skandal na našoj političkoj sceni. Reč je o kršenju ljudskih prava i zakona o kojem moraju da se izjasne nadležne institucije. Neko za to mora da odgovara.
 
Želim da verujem da institucije, u čijem je opisu posla praćenje regularnosti i zakonitosti izbornih procesa, ali i one koje se bave zaštitom pravnog i ustavnog poretka ove zemlje, neće ćutke preći preko svega o čemu se ovih dana poluglasno govori u strahu od otkaza.
 
Zato Vas pozivam da podržite našu inicijativu da se ta praksa hitno zaustavi, a nadležni podstaknu i ohrabre da slobodno i nepristrasno lociraju i najoštrije sankcionišu sve one koji to čine.
 
Sa svoje strane, Liga socijaldemokrata Vojvodine će, između ostalog, na društvenim mrežama deliti materijal i uputstva građanima u kojem se objašnjava kako da sačuvaju posao pred ucenjivačima, ali i budu u prilici da ih kazne na izborima.
 
Uveren sam da je, po ovom pitanju, moguće postići jedinstveni stav, bez obzira na sve međusobne političke razlike.
 
Takođe, uveren sam i da bi Vaše lično angažovanje doprinelo da ovakva praksa prestane i da ovi izbori u Republici Srbiji, na svim nivoima, ponovo budu izbori na kojima građani odlučuju slobodno i bez pritiska.
 
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak

(BILSV, 16.04.2016)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook