Pismo Nenada Čanka strankama učesnicama na izborima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 04. 2016. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka strankama učesnicama na izborima

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo strankama učesnicama na predstojećim republičkim i pokrajinskim izborima.

Tekst pisma je u nastavku.

LSV

Poštovani/Poštovana,
 
Nekoliko dana uoči izbora sve glasnije se čuje da se zaposlenima u javnom sektoru preti da će ostati bez posla ako ne budu dokazali fotografijom da su glasali za pojedine stranke, ako ne obezbede tzv. ’sigurne glasove’, ako ne budu učlanjeni u te stranke i evidentirani kao učesnici na predizbornim mitinzima.
 
Sigurno i Vi imate saznanja da se takve stvari dešavaju. Takođe, uveren sam da i sami prezirete  i takve postupke i ljude koji su im skloni. Jer, na taj način, pretnjama i ucenama, ti ljudi direktno podrivaju sam temelj demokratije, odnosno pravo na slobodan izbor.
 
Ovakav vid pritiska nije i ne može proći kao samo još jedan skandal na našoj političkoj sceni. Reč je o kršenju ljudskih prava i zakona o kojem moraju da se izjasne nadležne institucije. Neko za to mora da odgovara.
 
Želim da verujem da institucije, u čijem je opisu posla praćenje regularnosti i zakonitosti izbornih procesa, ali i one koje se bave zaštitom pravnog i ustavnog poretka ove zemlje, neće ćutke preći preko svega o čemu se ovih dana poluglasno govori u strahu od otkaza.
 
Zato Vas pozivam da podržite našu inicijativu da se ta praksa hitno zaustavi, a nadležni podstaknu i ohrabre da slobodno i nepristrasno lociraju i najoštrije sankcionišu sve one koji to čine.
 
Sa svoje strane, Liga socijaldemokrata Vojvodine će, između ostalog, na društvenim mrežama deliti materijal i uputstva građanima u kojem se objašnjava kako da sačuvaju posao pred ucenjivačima, ali i budu u prilici da ih kazne na izborima.
 
Uveren sam da je, po ovom pitanju, moguće postići jedinstveni stav, bez obzira na sve međusobne političke razlike.
 
Takođe, uveren sam i da bi Vaše lično angažovanje doprinelo da ovakva praksa prestane i da ovi izbori u Republici Srbiji, na svim nivoima, ponovo budu izbori na kojima građani odlučuju slobodno i bez pritiska.
 
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak

(BILSV, 16.04.2016)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook