Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

LSV logoNOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je donelo odluku da narodni poslanici LSV glasaju protiv Predloga zakona o železnici zbog toga što on ekonomski šteti Vojvodini i ne sadrži princip na kojem LSV insistira, a to je da onaj  ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava.

To nije samo princip na kojem LSV insistira u Predlogu zakona o železnici, nego i u Predlogu zakona o javnoj svojini, jer je to u skladu sa našim ubeđenjem i našim ranijim stavovima da Vojvodina mora u svom vlasništvu imati sve one stvari i svu onu imovinu koja je pretežno ili u potpunosti izgrađena  iz sredstava AP Vojvodine i njenih građana, što uključuje i železnicu.

S obzirom na to da Predlog zakona o železnici ne priznaje ove naše stavove, kao i da su odbijeni amandmani Lige socijaldemokrata Vojvodine kojima smo tražili da deo infrastrukture železnice, koji je izgrađen sredstvima APV i nalazi se na teritoriji AP Vojvodine bude imovina Pokrajine, naši poslanici će sutra u Narodnoj skupštini Republike Srbije glasati protiv ovog zakona.

Aleksandra Jerkov
portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

BOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook