Potrebna sistemska rešenja za višegodišnje probleme apoteka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 02. 2017. | Komentara: 0

Potrebna sistemska rešenja za višegodišnje probleme apoteka

Novi Sad,01. februar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava da je situacija u oblasti upravljanja državnim apotekama alarmantna i traži od nadležnog Ministarstva predlog rešenja kojim će ponuditi sistematski odgovor za probleme sa kojima se suočavaju svakodnevno.

LSV

U svom radu, Apoteka „Novi Sad“ deli probleme ostalih apotekarskih ustanova, uz napore da zadovolji potrebe sugrađana i sugrađanki u oblasti izdavanja lekova. Sa 31 poslovnom jedinicom - apotekom, dnevno se prati stanje lekova, a nedeljno izveštava o deficitarnim lekovima koji se izdaju na recept.

Kolektiv čini 86 diplomiranih farmaceuta, od kojih su 26 specijalista sa jednom do tri specijalizacije i 70 farmaceutskih tehničara, što govori da se zaista profesionalno i odgovorno odnose prema poslu. Ipak, o urušavanju rada državnih apoteka govori i podatak da je od ukupno 245 na početku 2016. godine, Apoteka „Novi Sad“ sada došla do 202 zaposlenih.

Od novembra 2016. godine nema odgovora na dopis u vezi isporuke lekova koji se izdaju na recept pacijentima, a koji je poslat Ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, dok se lokalna samouprava uključila u pronalaženje rešenja. Ne postoji konkurentnost u odnosu na privatne apoteke, komunikacija sa poveriocima je otežana, a u većini prigradskih mesta postoji samo po jedna apoteka i to državna.

Zbog toga očekujemo da se u skladu sa najavama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave precizno izloži model rešenja i utvrde rokovi za realizaciju planiranih aktivnosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 04. 02. 2016. | Komentara: 0

Stop SNS tajkunima u poljoprivredi!

KIKINDA, 4. febrar - Nismo iznenađeni vešću da je u Somboru gde je na vlasti Srpska napredna stranka jedno preduzeće uzurpiralo 2300 hektara državne zemlje. Nismo iznenađeni da je to preduzeće već poznato kao „budući investitor“ koji će da dobije tu zemlju u dugoročni zakup. Nismo iznenađeni ni činjenicom da lokalni funkcioner SNS u Somboru poziva i nekolicinu paora da i oni uzurpiraju zemlju, a niko od državnih organa ne reaguje.

Saopštenja | Utorak, 02. 02. 2016. | Komentara: 0

Smanjenje subvencija je novi udarac na vojvođanske paore

Na našu veliku žalost, ostvarile su se negativne prognoze s kraja prošle godine i sredstva na koja poljoprivrednici mogu da računaju kroz direktne podsticaje drastično su smanjena. Republika Srbija je i do sada imala najmanje podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju u regionu, a sada ih je spustila na nivo statističke greške.
Saopštenja | Sreda, 27. 01. 2016. | Komentara: 0

Država da jasno pokaže da fašizmu nema mesta u našoj zemlji

Novi Sad, 27. januar - Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, 27. januar,  dan je velike tuge i sećanja na velike zločine i strahote. Na žalost u Republici Srbiji na današnji dan, moramo konstatovati da država ne čini dovoljno da pokaže da fašizmu, antisemitizmu i svakoj vrsti netrpeljivosti nema mesta u našoj zemlji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook