Potrebna sistemska rešenja za višegodišnje probleme apoteka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 02. 2017. | Komentara: 0

Potrebna sistemska rešenja za višegodišnje probleme apoteka

Novi Sad,01. februar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava da je situacija u oblasti upravljanja državnim apotekama alarmantna i traži od nadležnog Ministarstva predlog rešenja kojim će ponuditi sistematski odgovor za probleme sa kojima se suočavaju svakodnevno.

LSV

U svom radu, Apoteka „Novi Sad“ deli probleme ostalih apotekarskih ustanova, uz napore da zadovolji potrebe sugrađana i sugrađanki u oblasti izdavanja lekova. Sa 31 poslovnom jedinicom - apotekom, dnevno se prati stanje lekova, a nedeljno izveštava o deficitarnim lekovima koji se izdaju na recept.

Kolektiv čini 86 diplomiranih farmaceuta, od kojih su 26 specijalista sa jednom do tri specijalizacije i 70 farmaceutskih tehničara, što govori da se zaista profesionalno i odgovorno odnose prema poslu. Ipak, o urušavanju rada državnih apoteka govori i podatak da je od ukupno 245 na početku 2016. godine, Apoteka „Novi Sad“ sada došla do 202 zaposlenih.

Od novembra 2016. godine nema odgovora na dopis u vezi isporuke lekova koji se izdaju na recept pacijentima, a koji je poslat Ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, dok se lokalna samouprava uključila u pronalaženje rešenja. Ne postoji konkurentnost u odnosu na privatne apoteke, komunikacija sa poveriocima je otežana, a u većini prigradskih mesta postoji samo po jedna apoteka i to državna.

Zbog toga očekujemo da se u skladu sa najavama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave precizno izloži model rešenja i utvrde rokovi za realizaciju planiranih aktivnosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook