Potrebna sistemska rešenja za višegodišnje probleme apoteka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 02. 2017. | Komentara: 0

Potrebna sistemska rešenja za višegodišnje probleme apoteka

Novi Sad,01. februar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava da je situacija u oblasti upravljanja državnim apotekama alarmantna i traži od nadležnog Ministarstva predlog rešenja kojim će ponuditi sistematski odgovor za probleme sa kojima se suočavaju svakodnevno.

LSV

U svom radu, Apoteka „Novi Sad“ deli probleme ostalih apotekarskih ustanova, uz napore da zadovolji potrebe sugrađana i sugrađanki u oblasti izdavanja lekova. Sa 31 poslovnom jedinicom - apotekom, dnevno se prati stanje lekova, a nedeljno izveštava o deficitarnim lekovima koji se izdaju na recept.

Kolektiv čini 86 diplomiranih farmaceuta, od kojih su 26 specijalista sa jednom do tri specijalizacije i 70 farmaceutskih tehničara, što govori da se zaista profesionalno i odgovorno odnose prema poslu. Ipak, o urušavanju rada državnih apoteka govori i podatak da je od ukupno 245 na početku 2016. godine, Apoteka „Novi Sad“ sada došla do 202 zaposlenih.

Od novembra 2016. godine nema odgovora na dopis u vezi isporuke lekova koji se izdaju na recept pacijentima, a koji je poslat Ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, dok se lokalna samouprava uključila u pronalaženje rešenja. Ne postoji konkurentnost u odnosu na privatne apoteke, komunikacija sa poveriocima je otežana, a u većini prigradskih mesta postoji samo po jedna apoteka i to državna.

Zbog toga očekujemo da se u skladu sa najavama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave precizno izloži model rešenja i utvrde rokovi za realizaciju planiranih aktivnosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook