Država da jasno pokaže da fašizmu nema mesta u našoj zemlji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 27. 01. 2016. | Komentara: 0

Država da jasno pokaže da fašizmu nema mesta u našoj zemlji

Novi Sad, 27. januar - Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, 27. januar,  dan je velike tuge i sećanja na velike zločine i strahote. Na žalost u Republici Srbiji na današnji dan, moramo konstatovati da država ne čini dovoljno da pokaže da fašizmu, antisemitizmu i svakoj vrsti netrpeljivosti nema mesta u našoj zemlji.

 
Dan za danom istorija se brutalno prekraja i jedan za drugim, nižu se procesi rehabilitacija kvislinga i fašista sve do Milana Nedića.
 
Tri meseca je prošlo od kako je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odustalo od optužnice za nasilničko ponašanje protiv sedmorice neonacista koji su napali antifašističku kolonu  7. oktobra 2007. u Novom Sadu. Tako će posle šest godina od početka suđenja, samo dvojici od njih biti suđeno i to po optužnici koja relativizuje njihovu odgovornost za nasilje.
 
Dva meseca je prošlo od skupa u samom centru Novog Sada koji je organizovao pokret „Obraz“. Iako je njihov rad Ustavni sud Srbije zabranio pre tri i po godine zbog izazivanja nacionalne i verske mržnje, oni ni tada - nisu uhapšeni.
 
Više od godinu dana je prošlo, a još nema vesti o početku suđenja uhapšenima za paljenje pekara u nekoliko gradova i opština u Vojvodini, samo zato što su njihovi vlasnici pripadnici albanske ili goranske nacionalne zajednice.
 
Preblagim odnosom u svim navedenim slučajevima, Republika Srbija poručuje da fašizam i nasilje ovde nemaju adekvatan odgovor pravne države.
 
Krajnji je trenutak da se to promeni.
 
Pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook