Država da jasno pokaže da fašizmu nema mesta u našoj zemlji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 27. 01. 2016. | Komentara: 0

Država da jasno pokaže da fašizmu nema mesta u našoj zemlji

Novi Sad, 27. januar - Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, 27. januar,  dan je velike tuge i sećanja na velike zločine i strahote. Na žalost u Republici Srbiji na današnji dan, moramo konstatovati da država ne čini dovoljno da pokaže da fašizmu, antisemitizmu i svakoj vrsti netrpeljivosti nema mesta u našoj zemlji.

 
Dan za danom istorija se brutalno prekraja i jedan za drugim, nižu se procesi rehabilitacija kvislinga i fašista sve do Milana Nedića.
 
Tri meseca je prošlo od kako je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odustalo od optužnice za nasilničko ponašanje protiv sedmorice neonacista koji su napali antifašističku kolonu  7. oktobra 2007. u Novom Sadu. Tako će posle šest godina od početka suđenja, samo dvojici od njih biti suđeno i to po optužnici koja relativizuje njihovu odgovornost za nasilje.
 
Dva meseca je prošlo od skupa u samom centru Novog Sada koji je organizovao pokret „Obraz“. Iako je njihov rad Ustavni sud Srbije zabranio pre tri i po godine zbog izazivanja nacionalne i verske mržnje, oni ni tada - nisu uhapšeni.
 
Više od godinu dana je prošlo, a još nema vesti o početku suđenja uhapšenima za paljenje pekara u nekoliko gradova i opština u Vojvodini, samo zato što su njihovi vlasnici pripadnici albanske ili goranske nacionalne zajednice.
 
Preblagim odnosom u svim navedenim slučajevima, Republika Srbija poručuje da fašizam i nasilje ovde nemaju adekvatan odgovor pravne države.
 
Krajnji je trenutak da se to promeni.
 
Pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 14. 05. 2024. | Komentara: 0

Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pravi medijsku senzaciju od obnove nekoliko železničkih stanica u Vojvodini.

Saopštenja | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI na lokalnim izborima u brojnim gradovima i opštinama u Vojvodini

Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI nalaze se na brojnim opozicionim listama kandidata za odbornike na predstojećim izborima za skupštine opština i gradova u Vojvodini.
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook