Država da jasno pokaže da fašizmu nema mesta u našoj zemlji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 27. 01. 2016. | Komentara: 0

Država da jasno pokaže da fašizmu nema mesta u našoj zemlji

Novi Sad, 27. januar - Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, 27. januar,  dan je velike tuge i sećanja na velike zločine i strahote. Na žalost u Republici Srbiji na današnji dan, moramo konstatovati da država ne čini dovoljno da pokaže da fašizmu, antisemitizmu i svakoj vrsti netrpeljivosti nema mesta u našoj zemlji.

 
Dan za danom istorija se brutalno prekraja i jedan za drugim, nižu se procesi rehabilitacija kvislinga i fašista sve do Milana Nedića.
 
Tri meseca je prošlo od kako je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odustalo od optužnice za nasilničko ponašanje protiv sedmorice neonacista koji su napali antifašističku kolonu  7. oktobra 2007. u Novom Sadu. Tako će posle šest godina od početka suđenja, samo dvojici od njih biti suđeno i to po optužnici koja relativizuje njihovu odgovornost za nasilje.
 
Dva meseca je prošlo od skupa u samom centru Novog Sada koji je organizovao pokret „Obraz“. Iako je njihov rad Ustavni sud Srbije zabranio pre tri i po godine zbog izazivanja nacionalne i verske mržnje, oni ni tada - nisu uhapšeni.
 
Više od godinu dana je prošlo, a još nema vesti o početku suđenja uhapšenima za paljenje pekara u nekoliko gradova i opština u Vojvodini, samo zato što su njihovi vlasnici pripadnici albanske ili goranske nacionalne zajednice.
 
Preblagim odnosom u svim navedenim slučajevima, Republika Srbija poručuje da fašizam i nasilje ovde nemaju adekvatan odgovor pravne države.
 
Krajnji je trenutak da se to promeni.
 
Pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook