Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 02. 2013. | Komentara: 0

Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

NOVI SAD, 10. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poveća broj pripadnika policije u Temerinu i konačno zaustavi incidente.

LSV

Nije dovoljno da vinovnici tuča budu samo privedeni, potrebno je sprečiti da tuča uopšte i bude. Niko ne sme da strepi na ulici za svoju ili bezbednost svog deteta. Bezbednost je jedno od osnovnih ljudskih prava.

Podsetimo, upravo je pojačanim prisustvom policije u jesen 2011. godine i zaustavljen ovakav talas nasilja.

Učestalost tuča u ovom mestu i onih za koje je utvrđeno da su etnički motivisane i onih koje to nisu bile, odavno je prevazišla sve granice i nikako ne doprinosi negovanju tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa koji su karakteristični za Vojvodinu.

Pored više policajaca, Temerinu je potrebna i Radna grupa koju bi činili predstavnici različitih pokrajinskih institucija, a pogotovo skupštinskih odbora za bezbednost i međunacionalne odnose, zatim predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Njen zadatak bi bio da  svakodnevno promoviše različitost i toleranciju, ali i rasvetli sve razloge zbog kojih se u Temerinu ovakve stvari dešavaju.

Da li postoji međuetnička distanca među mladima? Koliko na incidente utiče alkohol? Ko je i kako do sada odgovarao za incidente u poslednjih nekoliko godina, neka su od pitanja na koje bi ta grupa trebalo da nađe odgovore i što je još važnije - onemogući da se ovi incidenti zloupotrebe.

Ujedno podsećamo ministra policije i premijera Ivicu Dačića na zahtev da podnese ostavku zbog pogoršanja bezbednosne situacije u AP Vojvodini.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav Bogaroški



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook