Pravdu ćemo tražiti i van Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 23. 12. 2012. | Komentara: 0

Pravdu ćemo tražiti i van Srbije

NOVI SAD, 23. decembar - Zbog otimanja odborničkog mandata Tiboru Vašu, Liga socijaldemokrata Vojvodine je juče podnela prijavu Upravnom sudu u Beogradu i Odeljenju tog suda u Novom Sadu.

LSV

Pravni tim LSV će u narednih nekoliko dana odlučiti i hoće li protiv čelnih ljudi zrenjaninske vlasti biti podneta i krivična prijava zbog izborne krađe.

Sila i bahatost koju je vlast predvođena Srpskom naprednom strankom demonstrirala u Zrenjaninu, nanela je novu bruku ovom gradu.

Zrenjanin pamti i prinudnu upravu i otimanje odbornika, ali se do sada ni u Zrenjaninu niti bilo gde u državi nije dogodilo da se unižava jezik nacionalne zajednice koji je u zvaničnoj upotrebi. I zato ćemo se obratiti Evropskoj komisiji i OEBS-u.

Ni u Zrenjaninu, niti bilo gde u Srbiji, ne pamti se ni otimanje mandata odborniku.

Iskustvom sa Upravnim sudom koji nije odreagovao kada je vlast „prekomponovana“ i činjenica da je gradonačelnik Ivan Bošnjak mogao nesmetano da bude u sukobu interesa da bi na kraju pod pritiskom javnosti konačno izabrao koju će funkciju da obavlja, ukazuju da pravdu treba tražiti i negde drugde.

Zato ćemo pravdu tražiti i van Srbije. Tamo gde nema partijske pravde i povlašćenih.
 
Nismo se bojali ni Miloševića ni Šešelja.
Ne bojimo se ni Miloševićevih i Šešeljevih naslednika.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

BOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook