Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 22. 03. 2020. | Komentara: 0

Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

Beograd, 22. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija poziva državu i crkvene velikodostojnike svih veroispovesti da reaguju na nepoštovanje preporuka o ponašanju u vreme pandemije.

Današnji primer, kada je istom kašičicom sveštenik pričešćivao vernike, sa čime je javnost mogla da se upozna putem društvenih mreža i u direktnom prenosu Radio-televizije Vojvodina, pokazao je da ni Crkva ni vernici ne shvataju ozbiljnost situacije.

U ovom trenutku kada nam je neophodna solidarnost, poštovanje propisanih pravila za što manje širenje virusa, mora se pokazati odgovornost i visoka svest o rizičnim ponašanjima koju država i javnost zahtevaju.

Očekujemo da se sve crkvene zajednice solidarišu u ovom trenutku i striktno poštuju pravila okupljanja, higijene i dezinfekcije.

Samo na taj način napori ostatka društva da se spreči širenje smrtonosnog virusa COVID-19 mogu uroditi plodom.

Od države i verskih poglavara očekujemo energičnu akciju i pridržavanje pravila, koja moraju važiti za sve stanovnike Srbije bez izuzetka, ili neće važiti ni za koga.

Ujedinjena demokratska Srbija



Saopštenja | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Ponovo jasno gde je koren nasilja u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje u Beogradu i očekuje da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. Sve što se desilo još jednom pokazuje gde je koren nasilja u Srbiji i zašto je Srpska radikalna stranka trebalo da bude zabranjena. Takođe, ponovo se vidi i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook