Presudom Karadžiću bliži smo pravdi za žrtve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Presudom Karadžiću bliži smo pravdi za žrtve


LSV

NOVI SAD, 24. mart - Osuđujućom presudom Radovanu Karadžiću za ratne zločine i genocid u BiH, bliži smo pravdi za sve žrtve jedne zločinačke politike.

LSV podseća da ne mogu narodi ili države biti zločinački, ali politike i ideologije mogu. Zbog toga je presuda Karadžiću još jedan korak u pravcu skidanja kolektivne krivice sa čitavog naroda i usmeravanje krivične, ali i istorijske odgovornosti ka nosiocima i protagonistima nacionalističke politike u čijim temeljima je bio zločin i istrebljenje.

Kao i pre 26 godina, LSV je i danas najdosledniji borac protiv politike mržnje, nasilja i rata, čiji je jedan od glavnih nosilaca uz Slobodana Miloševića bio i Radovan Karadžić. Podsećamo da je to ona politika koja je svoj kravavi pohod na Jugoslaviju započela 1988. nasiljem prema Vojvodini, koja je bila prva žrtva zločinačke politike, poznate po zlu u čitavom svetu.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook