Presudom Karadžiću bliži smo pravdi za žrtve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Presudom Karadžiću bliži smo pravdi za žrtve


LSV

NOVI SAD, 24. mart - Osuđujućom presudom Radovanu Karadžiću za ratne zločine i genocid u BiH, bliži smo pravdi za sve žrtve jedne zločinačke politike.

LSV podseća da ne mogu narodi ili države biti zločinački, ali politike i ideologije mogu. Zbog toga je presuda Karadžiću još jedan korak u pravcu skidanja kolektivne krivice sa čitavog naroda i usmeravanje krivične, ali i istorijske odgovornosti ka nosiocima i protagonistima nacionalističke politike u čijim temeljima je bio zločin i istrebljenje.

Kao i pre 26 godina, LSV je i danas najdosledniji borac protiv politike mržnje, nasilja i rata, čiji je jedan od glavnih nosilaca uz Slobodana Miloševića bio i Radovan Karadžić. Podsećamo da je to ona politika koja je svoj kravavi pohod na Jugoslaviju započela 1988. nasiljem prema Vojvodini, koja je bila prva žrtva zločinačke politike, poznate po zlu u čitavom svetu.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook