Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 24. 09. 2015. | Komentara: 0

Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

Novi Sad, 24. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i Vladu Republike Hrvatske da učine zajedničke napore, prevaziđu sve nesporazume, sednu da razgovaraju i rešenje nađu na zajedničkom sastanku.

LSV
 
Mere i kontramere, blokade i verbalni sukobi nanose velike ekonomske štete i jednoj i drugoj zemlji. Još veće i dalekosežnije štete trpe dugo godina građeni odnosi dve države, stabilnost i dijalog u regionu.
 
Pored ekonomske štete i pored blokade koja u Vojvodini ograničava normalan život i kretanje, ovakav rast tenzija bi mogao naneti štetu u međunacionalnim odnosima. Jako je važno učiniti sve da se to spreči.
 
Ponovo insistiramo i na tesnoj, dnevnoj i efikasnoj saradnji republičke i pokrajinske administracije u vezi rešavanja dnevnih pitanja koja se tiču izbeglica. Takva saradnja je, podsetimo, bila moguća prilikom prošlogodišnjih poplava i nema razloga da zbog bilo kakvih nesuglasica bude problema u prihvatu, smeštaju i odnosu prema izbeglicama.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook