Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 24. 09. 2015. | Komentara: 0

Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

Novi Sad, 24. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i Vladu Republike Hrvatske da učine zajedničke napore, prevaziđu sve nesporazume, sednu da razgovaraju i rešenje nađu na zajedničkom sastanku.

LSV
 
Mere i kontramere, blokade i verbalni sukobi nanose velike ekonomske štete i jednoj i drugoj zemlji. Još veće i dalekosežnije štete trpe dugo godina građeni odnosi dve države, stabilnost i dijalog u regionu.
 
Pored ekonomske štete i pored blokade koja u Vojvodini ograničava normalan život i kretanje, ovakav rast tenzija bi mogao naneti štetu u međunacionalnim odnosima. Jako je važno učiniti sve da se to spreči.
 
Ponovo insistiramo i na tesnoj, dnevnoj i efikasnoj saradnji republičke i pokrajinske administracije u vezi rešavanja dnevnih pitanja koja se tiču izbeglica. Takva saradnja je, podsetimo, bila moguća prilikom prošlogodišnjih poplava i nema razloga da zbog bilo kakvih nesuglasica bude problema u prihvatu, smeštaju i odnosu prema izbeglicama.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook