Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 09. 2017. | Komentara: 0

Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

Novi Sad, 10. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava odluku poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova da podrže izbor nove Vlade.

LSV

Ova odluka je racionalna i predstavlja korak u pravcu smirivanja stanja na Kosovu.
Ostvarivanje svih zajamčenih prava srpske i drugih nacionalnih zajednica na Kosovu mora biti prioritet u radu novoizabrane Vlade.

LSV je još pre više od deset godina isticala da bežanje od realnosti nije dobro za Srbiju, a zabijanje glave u pesak najviše je štetilo interesima Srba na Kosovu.
Srbija i Kosovo moraju što pre nastaviti razgovore o normalizaciji odnosa, jer bez dijaloga i obostrane spremnosti na saradnju neće se omogućiti modernizacija i razvoj niti Srbije niti Kosova.

Dobri odnosi su interesu svih građana Srbije i Kosova.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Dan ljudskih prava u Srbiji: bez vode za piće, knjiga i pravde

Sedamdeset godina nakon usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Republika Srbija Dan ljudskih prava dočekuje kao zemlja koja ima još mnogo toga da uradi i ispravi. Diskriminacija i nasilje prema ženama, ili stigmatizacija osoba sa invaliditetom, samo su neki od brojnih pitanja kojima treba znatno intenzivnije da se posveti.
Saopštenja | Nedelja, 09. 12. 2018. | Komentara: 0

Preskupe praznične lampe u Beogradu još jedan dokaz centralizacije Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijama o visokoj ceni dekorativne praznične rasvete u Beogradu. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica nešto manja od 250 miliona dinara, a sa PDV-om oko 300 miliona dinara.
Saopštenja | Subota, 08. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlasti u Srbiji protiv lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će pomoć za podizanje kapaciteta lokanih samouprava, koju naša država dobija od Saveta Evrope, pozitivno uticati i na vlast, koja u svom radu u potpunosti zanemaruje potrebu za decentralizacijom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook