Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 09. 2017. | Komentara: 0

Prihvatanje kosovske realnosti je dobro za Srbiju

Novi Sad, 10. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava odluku poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova da podrže izbor nove Vlade.

LSV

Ova odluka je racionalna i predstavlja korak u pravcu smirivanja stanja na Kosovu.
Ostvarivanje svih zajamčenih prava srpske i drugih nacionalnih zajednica na Kosovu mora biti prioritet u radu novoizabrane Vlade.

LSV je još pre više od deset godina isticala da bežanje od realnosti nije dobro za Srbiju, a zabijanje glave u pesak najviše je štetilo interesima Srba na Kosovu.
Srbija i Kosovo moraju što pre nastaviti razgovore o normalizaciji odnosa, jer bez dijaloga i obostrane spremnosti na saradnju neće se omogućiti modernizacija i razvoj niti Srbije niti Kosova.

Dobri odnosi su interesu svih građana Srbije i Kosova.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Subota, 01. 12. 2018. | Komentara: 0

Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nadu da je vojvođanska administracija, koju vodi Srpska napredna stranka, završila sa proslavom prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i da će u što kraćem roku početi da se rešavaju nagomilani problemi građanki i građana naše pokrajine.
Saopštenja | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

Iz Izveštaja o izvršenju budžeta za period od januara do septembra za 2018. vidi se da je isti u Opštini Bela Crkva u minusu bezmalo 16 miliona dinara, rekla je šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u skupštini Bela Crkva, Sandra Ristić. Kako je rekla, to je prvi put da se prema predstavnicima naroda te lokalne samouprave našao Izveštaj sa tolikim minusom i da je usvojen.
Saopštenja | Sreda, 28. 11. 2018. | Komentara: 0

Sramotna nagrada Ljiljani Bulatović - Medić

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje skandaloznu odluku sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama u Pokrajinskoj vladi Dragane Milošević da uruči nagradu Društva novinara Vojvodine Ljiljani Bulatović- Medić, poznatoj po pisanju hvalospeva osuđenicima  za ratne zločine Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook