Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra

Novi Sad, 13. decembar 2023 - Izborna lista Vojvođani u utorak je predstavila svoj izborni program „Na ravne časti“ građanima severne Bačke, u Bačkoj Topoli i Subotici. 

Okupljenima su program Vojvođana na izborima za pokrajinsku skupštinu predstavili kandidati Bojan Kostreš, Maja Mrnuštik, Olena Papuga i Saša Šućurović, te narodni poslanik Aleksandar Olenik. Kandidati su razgovarali o dugogodišnjim problemima u poljoprivredi, zdravstvu, infrastrukturi i pravima nacionalnih zajednica u Vojvodini, za koje su prezentovali konkretna i sprovodiva rešenja iz programa „Na ravne časti“.

Okupljenim građanima severa Bačke nosilac izborne liste Vojvođana objasnio je važnost izlaska na izbore i glasanja za opciju koja će da radi za sve Vojvođane i rešava njihove probleme s kojima se i sama susreće, te da na primeru Vojvodine pokaže smer daljnjeg razvoja Srbije.

- Da bi došlo do promene u Srbiji, mora da dođe do promene i u Beogradu i u Vojvodini, a naš je posao da dođe do promena u Vojvodini. Mi Vojvođani treba da se organizujemo i da izađemo u što većem broju, i time što ćemo zaokružiti listu broj 13 pokažemo kako se stvara normalno društvo i normalna država - istakao je Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV i nosilac liste Vojvođani za pokrajinsku skupštinu. 

Kostreš je kao primer potrebe promene vlasti koja ne brine o svakodnevnim problemima Vojvođana naveo situaciju koja se juče dogodila u Banatu, kada se autobus pun đaka na putu u školu zaglavio u blatu nedovršenog puta. 

- To je samo zadnji od mnogo primera nebrige vlasti za Vojvodinu i potrebe Vojvođana. Tri godine nakon zatvaranja mosta za promet automobila, kojim i dalje prolaze teški vozovi, naprednjaci su krenuli da rade alternativni put. Međutim, i tri godine nakon pokretanja radova, od čega su brzo odustali, taj put je i dalje nedovršen, zapušten i nefunkcionalan, te kao takav ne samo da otežava svakodnevno kretanje, već predstavlja i opasnost u saobraćaju. Zato ćemo se boriti da se takve stvari promene i krenemo da punimo rupe koje su naprednjaci u poslednjih 12 godina otvarali - zaključio je Kostreš.

Kandidati liste Vojvođani pozvali su sve građane da izađu na izbore 17. decembra i zaokruže listu broj 13 na pokrajinskim izborima, i na taj način učestvuju u stvaranju jake, bogate i dostojanstvene Vojvodine kakva može biti i kakva treba da bude.



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook