Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra

Novi Sad, 13. decembar 2023 - Izborna lista Vojvođani u utorak je predstavila svoj izborni program „Na ravne časti“ građanima severne Bačke, u Bačkoj Topoli i Subotici. 

Okupljenima su program Vojvođana na izborima za pokrajinsku skupštinu predstavili kandidati Bojan Kostreš, Maja Mrnuštik, Olena Papuga i Saša Šućurović, te narodni poslanik Aleksandar Olenik. Kandidati su razgovarali o dugogodišnjim problemima u poljoprivredi, zdravstvu, infrastrukturi i pravima nacionalnih zajednica u Vojvodini, za koje su prezentovali konkretna i sprovodiva rešenja iz programa „Na ravne časti“.

Okupljenim građanima severa Bačke nosilac izborne liste Vojvođana objasnio je važnost izlaska na izbore i glasanja za opciju koja će da radi za sve Vojvođane i rešava njihove probleme s kojima se i sama susreće, te da na primeru Vojvodine pokaže smer daljnjeg razvoja Srbije.

- Da bi došlo do promene u Srbiji, mora da dođe do promene i u Beogradu i u Vojvodini, a naš je posao da dođe do promena u Vojvodini. Mi Vojvođani treba da se organizujemo i da izađemo u što većem broju, i time što ćemo zaokružiti listu broj 13 pokažemo kako se stvara normalno društvo i normalna država - istakao je Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV i nosilac liste Vojvođani za pokrajinsku skupštinu. 

Kostreš je kao primer potrebe promene vlasti koja ne brine o svakodnevnim problemima Vojvođana naveo situaciju koja se juče dogodila u Banatu, kada se autobus pun đaka na putu u školu zaglavio u blatu nedovršenog puta. 

- To je samo zadnji od mnogo primera nebrige vlasti za Vojvodinu i potrebe Vojvođana. Tri godine nakon zatvaranja mosta za promet automobila, kojim i dalje prolaze teški vozovi, naprednjaci su krenuli da rade alternativni put. Međutim, i tri godine nakon pokretanja radova, od čega su brzo odustali, taj put je i dalje nedovršen, zapušten i nefunkcionalan, te kao takav ne samo da otežava svakodnevno kretanje, već predstavlja i opasnost u saobraćaju. Zato ćemo se boriti da se takve stvari promene i krenemo da punimo rupe koje su naprednjaci u poslednjih 12 godina otvarali - zaključio je Kostreš.

Kandidati liste Vojvođani pozvali su sve građane da izađu na izbore 17. decembra i zaokruže listu broj 13 na pokrajinskim izborima, i na taj način učestvuju u stvaranju jake, bogate i dostojanstvene Vojvodine kakva može biti i kakva treba da bude.



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook