Proveriti sve odluke prethodne ministarke poljoprivrede

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 12. 2016. | Komentara: 0

Proveriti sve odluke prethodne ministarke poljoprivrede

Novi Sad, 19. decembar 2016 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu i resornog ministra poljoprivrede da pažljivo preispitaju sve odluke prethodne ministarke Snežane Bogosavljević - Bošković i spreče njihovo štetno dejstvo. Očekujemo i da, ukoliko se utvrdi da za to ima osnova, ona odgovara za svoje postupke.

LSV

Sada je već sasvim izvesno da su poljoprivrednici, a sa njima i država, propustili suviše vremena da povuku 175 miliona evra iz programa Evropske unije IPARD, namenjenih unapređenju poljoprivrede.

Taj novac je izbijen iz džepa poljoprivrednika, mlekara, proizvođača mesa, voća i povrća koji su na taj način mogli investirati u nabavku nove mehanizacije, izgradnju i rekonstrukciju objekata i imati povrat novca i do 70 odsto.

Ukoliko je zaista razlog za takav promašaj lenjost, neodgovornost i nesposobnost administracije, onda je za očekivati da bivša ministarka odgovara za to što je poljoprivrednike ubeđivala da će im sredstva iz IPARD fondova biti na raspolaganju od početka 2016. godine.

Šteta koju je ministarka Bogosavljević - Bošković izazvala tokom svog dvogodišnjeg mandata će se tek videti. Zato pozivamo nadležne na čelu sa aktuelnim ministrom Branislavom Nedimovićem da blagovremeno provere njene odluke i tu štetu barem umanje.

Miloš Šibul
predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook