Proveriti sve odluke prethodne ministarke poljoprivrede

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 12. 2016. | Komentara: 0

Proveriti sve odluke prethodne ministarke poljoprivrede

Novi Sad, 19. decembar 2016 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu i resornog ministra poljoprivrede da pažljivo preispitaju sve odluke prethodne ministarke Snežane Bogosavljević - Bošković i spreče njihovo štetno dejstvo. Očekujemo i da, ukoliko se utvrdi da za to ima osnova, ona odgovara za svoje postupke.

LSV

Sada je već sasvim izvesno da su poljoprivrednici, a sa njima i država, propustili suviše vremena da povuku 175 miliona evra iz programa Evropske unije IPARD, namenjenih unapređenju poljoprivrede.

Taj novac je izbijen iz džepa poljoprivrednika, mlekara, proizvođača mesa, voća i povrća koji su na taj način mogli investirati u nabavku nove mehanizacije, izgradnju i rekonstrukciju objekata i imati povrat novca i do 70 odsto.

Ukoliko je zaista razlog za takav promašaj lenjost, neodgovornost i nesposobnost administracije, onda je za očekivati da bivša ministarka odgovara za to što je poljoprivrednike ubeđivala da će im sredstva iz IPARD fondova biti na raspolaganju od početka 2016. godine.

Šteta koju je ministarka Bogosavljević - Bošković izazvala tokom svog dvogodišnjeg mandata će se tek videti. Zato pozivamo nadležne na čelu sa aktuelnim ministrom Branislavom Nedimovićem da blagovremeno provere njene odluke i tu štetu barem umanje.

Miloš Šibul
predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook