Razbijena vrata na prostorijama LSV u Baču

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Razbijena vrata na prostorijama LSV u Baču

NOVI SAD, 03. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži hitnu reakciju policije kojom bi bili pronađeni odgovorni za napad na prostorije LSV u Baču. Rano jutros sa četiri cigle, nepoznati počinioci razbili su vrata na ulazu u LSV Bač.

Lsv Bac

Ovo je već drugi napad na prostorije LSV u proteklih nedelju dana. Podsetimo, u noći između 26. i 27. novembra otkinuta je i ukradena tabla sa nazivom stranke Opštinskog odbora LSV Sremski Karlovci. Nekoliko dana ranije, 23. novembra, lideru LSV Nenadu Čanku upućene su pretnje preko društvene mreže Fejsbuk.

Hapšenjem i primerenim sankcionisanjem počinilaca ovih dela biće poslata jasna poruka da nasilje i vandalizam ne mogu i neće biti tolerisani kao metod političke borbe.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 16. 01. 2016. | Komentara: 0

Dokaz nepostojanja pravne države na slučaju VANUK-a

NOVI SAD, 16. januar - Stručni Savet za nauku i tehnološki razvoj LSV najoštrije protestuje zbog ponašanja Privrednog suda u Novom Sadu u slučaju rutinskog postupka registracije Javne ustanove “Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture”. 
Saopštenja | Petak, 08. 01. 2016. | Komentara: 0

Sramotna odluka o ukidanju učenja rumunskog jezika

Odluka o ukidanju fakultativnog učenja rumunskog jezika u školi u Jankovom Mostu je još jedan primer poništavanja stečenih prava nacionalnih zajednica, a što je Ustavom Republike Srbije zabranjeno.
Saopštenja | Utorak, 05. 01. 2016. | Komentara: 0

Nikada nećemo odustati od borbe za vojvođanske paore i zemlju

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuje da se i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uključio u hajku protiv vojvođanskih paora potpisavši ukaz o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu. Ipak, nismo iznenađeni činjenicom da je Nikolić potpisao zakon koji je neustavan i koji će naneti veliku štetu kako poljoprivrednicima i njihovim porodicama, tako i čitavoj državi. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook