Sprečiti sramotu na vreme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 10. 2014. | Komentara: 0

Sprečiti sramotu na vreme

NOVI SAD, 15. oktobar - Proslava sedamdesete godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom je izuzetno veliki i važan događaj za Srbiju, pa je jako važno izbeći da se čitav događaj posmatra samo iz vizure dolaska Vladimira Putina, odnosno ekonomskih i političkih efekata te posete. 

LSV

Svi gosti koje država tog dana bude imala su važni i značajni, kako predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, tako i članovi diplomatskog kora i predstavnici boračkih organizacija iz brojnih zemalja.

Zato se ne sme dozvoliti da proslavu i vojnu paradu koja se tim povodom organizuje, fašističke organizacije poput Obraza - koji deluje dve godine uprkos zabrani Ustavnog suda - ukaljaju svojim prisustvom ili propagandnim materijalom na ulicama samo zato što su iz nekog svog razloga zaljubljeni u Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina.

Plakati, leci i ostali propagandni materijal, a kamoli prisustvo Obraza, organizacije “Naši“ i njima sličnih morali bi i inače biti nedopustivi na ulicama, a naročito ovih dana jer samo njihovo postojanje vređa sve one koji su ginuli da bi i ovaj grad i čitava zemlja bili slobodni od fašizma.

Država koja još nije onemogućila rad i postojanje fašističkih organizacija, može barem da ih skloni sa ulica da se ne brukamo pred svetom koji dolazi da sa nama proslavi sedam decenija pobede nad fašizmom.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 19. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava svoju duboku solidarnost sa poljoprivrednicima koji su se našli u teškoj situaciji zbog neispunjenih obećanja i loše projekcije budžeta za poljoprivredu u protekloj godini.
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook