Sprečiti sramotu na vreme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 10. 2014. | Komentara: 0

Sprečiti sramotu na vreme

NOVI SAD, 15. oktobar - Proslava sedamdesete godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom je izuzetno veliki i važan događaj za Srbiju, pa je jako važno izbeći da se čitav događaj posmatra samo iz vizure dolaska Vladimira Putina, odnosno ekonomskih i političkih efekata te posete. 

LSV

Svi gosti koje država tog dana bude imala su važni i značajni, kako predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, tako i članovi diplomatskog kora i predstavnici boračkih organizacija iz brojnih zemalja.

Zato se ne sme dozvoliti da proslavu i vojnu paradu koja se tim povodom organizuje, fašističke organizacije poput Obraza - koji deluje dve godine uprkos zabrani Ustavnog suda - ukaljaju svojim prisustvom ili propagandnim materijalom na ulicama samo zato što su iz nekog svog razloga zaljubljeni u Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina.

Plakati, leci i ostali propagandni materijal, a kamoli prisustvo Obraza, organizacije “Naši“ i njima sličnih morali bi i inače biti nedopustivi na ulicama, a naročito ovih dana jer samo njihovo postojanje vređa sve one koji su ginuli da bi i ovaj grad i čitava zemlja bili slobodni od fašizma.

Država koja još nije onemogućila rad i postojanje fašističkih organizacija, može barem da ih skloni sa ulica da se ne brukamo pred svetom koji dolazi da sa nama proslavi sedam decenija pobede nad fašizmom.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook