Sramna izjava Vučića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.

Sramota je još i veća ako se zna da je Vojvodina te ljude od srca primila i prihvatila. Posebno je poražavajuće da izbeglice na ovakav način, od nepostojećih napada, brani upravo Vučić koji je zajedno sa svojim dugogodišnjim šefom i uzorom Vojislavom Šešeljom bio nosilac politike "Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica" koja i dovela do toga da ti ljudi budu primorani da napuste svoje domove.

Ujedno, zbog te politike i Vojvodinu je napustio veliki broj izbeglica i zato se Vučićevom dugogodišnjem šefu trenutno sudi u Hagu.

Aleksandar Vučić koji je najpre 26. aprila 2007. godine na zgradi B92 lepio nalepnice "Bulevar Ratka Mladića", a zatim 4. oktobra te godine za skupštinskom govornicom pokazao plakat na kojem piše "Sigurna kuća za Ratka Mladića", danas sigurno ne zna šta da kaže svim ekstremistima koji od njega i Nikolića očekuju da naprave miting podrške Mladiću, kao što su to jula 2008. priredili zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Portparolka
Lige socijaldemokrata Vojvodine

Aleksandra Jerkov



Saopštenja | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Velika simbolika u hapšenju Gorana Hadžića

NOVI SAD - Velika je simbolika u tome da je baš na današnji dan, kada je posle sedam godina skrivanja uhapšen Goran Hadžić, 20. jula 1941. godine u Viševcu kod Smederevske Palanke streljan Jozef Šulc. Podsetimo, ovaj nemački vojnik odbio je naređenje svog oficira da strelja 18 partizana. Skinuo je vojničke oznake, stao pred streljački stroj i ubijen je zajedno sa njima.
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook