Srbija je samostalna i suverena zemlja, a ne ruska provincija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 02. 2016. | Komentara: 0

Srbija je samostalna i suverena zemlja, a ne ruska provincija

NOVI SAD, 17. februar - Krajnji je trenutak da zvaničnici Ruske Federacije shvate da je Republika Srbija suverena zemlja koja samostalno donosi svoje odluke. To bi trebalo da znaju sve zemlje na svetu, a naročito one koje, poput Ruske Federacije pokušavaju da se sebe prikažu njenim velikim prijateljem.


Pre samo mesec i po dana zvaničnici Ruske Fedracije krajnje neprimereno su poručivali da parlament Srbije treba da utiče na parlament Crne Gore kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO. Sada nam još neprimerenije poručuju da prate razvoj naših odnosa sa tom alijansom i da očekuju da ćemo nastaviti sa politikom vojne neutralnosti.

Republika Srbija će sama u svojim institucijama odlučiti hoće li i u kojoj meri razvijati odnose sa NATO-om, i nisu nam neophodne nikakve opomene iz drugih država.  

Republika Srbija nije ruska provincija, uprkos činjenici da aktuelni predsednik ove zemlje ne bi imao ništa protiv toga, da je naziva majčicom i da je pridržavao kaput Vladimiru Putinu. Vreme je da zvaničnici Ruske Federacije to shvate i prestanu da se prema njoj ponašaju na nedoličan način. 


Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook