Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Novi Sad, 18. april 2024 - Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

LSV

Beogradska vlast je najavila da će svi učenici u Beogradu, odnosno njihovi roditelji, dobiti po 20.000 dinara, koje će u septembru upotrebiti za kupovinu udžbenika. Ta odluka je „slučajno“ doneta neposredno pred izbore.

Sramotno je da se u Srbiji čak i deca dele na „beogradsku“ i „onu preostalu“, iako smo navikli da je ova vlast spremna na sve zarad još jednog mandata.

Prosečne zarade zaposlenih u Beogradu su 30.000 dinara više od državnog proseka, pa je time još nelogičnije da pomoć dobija bogatiji deo zemlje, a onaj siromašniji  ostaje na marginama.

Centralizacija uništava Srbiju. Čini je siromašnom i pustom.

Mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatramo elementarnim da Vlada Srbije pokaže da Ustav nije samo mrtvo slovo na papiru i ispoštuje njegov član 13 u kojem jasno stoji da su svi građani Srbije jednaki.

Društvo ste uspešno podelili, nemojte deliti decu!

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Sve je dozvoljeno osim ukazati na štetu nanetu Vojvodini

NOVI SAD, 17. april – Liga socijaldemokrata Vojvodine je sa zaprepašćenjem dočekala vest da je od svih sadržaja koji se emituju u sklopu predizborne kampanje za Republičku radiodifuznu agenciju sporan jedino spot LSV u kojem se govori o štetnoj privatizaciji NIS-a.
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 0

Uskoro isplata avansa poljoprivrednicima

Novi Sad, 09. aprila - Isplata avansa za subvencionisanje poljoprivredne proizvodenje, u nakraćem roku,  mera je koja će pomoći da poljoprivredni proizvođači blagovremeno i efikasno završe prolećnu setvu, zaključeno je na današnjem sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodnog poslanika Bojana Kostreša i ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije Dušana Petrovića.
Saopštenja | Petak, 23. 03. 2012. | Komentara: 0

Nenad Čanak pisao Ivici Dačiću

NOVI SAD, 23. mart – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poslao je danas pismo ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, u kojem ga je upoznao sa činjenicom da su prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu vandalizovane već devet puta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook