Što pre naći rešenje za vojvođanske poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 06. 2011. | Komentara: 0

Što pre naći rešenje za vojvođanske poljoprivrednike

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika, jer je njihov, ionako težak materijalni položaj, dodatno usložio izostanak obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje. 

Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije, koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala.

Takođe, veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez bez tenzija i konflikta. Da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi.

To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 18. 03. 2017. | Komentara: 0

Sedenje na dve stolice je nemoralno i neodrživo

Posle današnjeg govora u Novom Sadu kandidata vlasti, Aleksandra Vučića, jasno je da sve učesnike u izbornoj trci, bilo da su vlast ili opozicija, spaja isti pogled na suštinska pitanja današnjice.
Saopštenja | Subota, 18. 03. 2017. | Komentara: 0

Otpad je resurs koji se može i mora koristiti

Kako je moguće da neke zemlje prerađuju otpad i zarađuju na tome, a da Srbija to nije u stanju? Kako je moguće da širom Srbije postoji više od 3.500 divljih deponija, od čega je 700 samo u Vojvodini? Deponije nam se obrušavaju na puteve, njive i reke. Zašto Srbija nije u stanju da iskoristi preko dva miliona tona otpada koliko sama proizvodi, dok, recimo, Nemačka koristi svoj i još uvozi preko 12 miliona tona otpada.
Saopštenja | Petak, 17. 03. 2017. | Komentara: 0

Hrabro, snažno i brže putem evropskih integracija

Srbija mora hrabro, snažno i brzo ići putem evropskih integracija. Koristi od članstva u EU su višestruke, počevši od političkih i kulturnih, preko pravnih do ekonomskih. Ne mislim da je Evropska unija bez mana, ali je ona najbolje rešenje za Srbiju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook