Što pre naći rešenje za vojvođanske poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 06. 2011. | Komentara: 0

Što pre naći rešenje za vojvođanske poljoprivrednike

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika, jer je njihov, ionako težak materijalni položaj, dodatno usložio izostanak obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje. 

Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije, koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala.

Takođe, veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez bez tenzija i konflikta. Da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi.

To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 15. 03. 2017. | Komentara: 0

Vratite nam NIS i idite kući!

Iz raznih politikanstkih razloga, Ruskoj Federaciji su poklonjena naša rudna bogatstva, nafta i prirodni gas, zajedno sa čitavom naftnom industrijom. Godine su prošle, a obećanja nisu ispunjena.  Kosovo je nezavisno, Južnog toka nema, vratite nam NIS I idite kući.
Saopštenja | Utorak, 14. 03. 2017. | Komentara: 0

Prekinuti pauzu u radu parlamenta i sprečiti prodaju zemlje strancima

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da prekinu pauzu u radu parlamenta i da se sazove sednica na kojoj bi se obavila rasprava kako bi javnosti bila jasno predočena sva planirana rešenja, te usvojen Predlog zakona o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, da bi se onemogućila prodaja zemlje strancima.
Saopštenja | Utorak, 14. 03. 2017. | Komentara: 0

Srce Srbije je danas u inostranstvu

Srbiju je za deset godina napustilo preko 300 hiljada mladih ljudi. Odlaze lekari, inženjeri, profesori i sa sobom odvode porodice i decu, jer ovde ne vide perspektivu. Uskoro neće biti ni ko da gradi, ni ko da nas leči, ni ko da zaradi za penzije. Srce Srbije je danas u inostranstvu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook