Svi poslanici LSV na sednici posvećenoj uzurpaciji zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Svi poslanici LSV na sednici posvećenoj uzurpaciji zemlje

NOVI SAD, 6. april - Kompletan poslanički klub Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine, svi naši poslanici i poslanice, biće prisutni na sednici posvećenoj haosu koji je nastao nakon što je država legalizovala uzurpaciju državnog poljoprivrednog zemljišta. Isto to očekujemo od ostalih članova koalicije.
 
 

Štetnim zakonom o poljoprivrednom zemljištu kojim se 30% državne zemlje u Vojvodini bez jasnih kriterijuma namenjuje nekakvim „investitorima“, te još gorim Zaključkom koji nagrađuje uzurpatore zemlje umesto da ih kažnjava, ugrožena je budućnost između 10 i 14 hiljada porodica koje žive od poljoprivrede u Vojvodini.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je inicirala tu sednicu jer smatramo da najviše predstavničko telo dva miliona građanki i građana AP Vojvodine nema pravo da na to ćuti.

Činjenica da su raspisani izbori ne sme biti izgovor za to da Vojvodina bude nema dok policija privodi paore koji pokušavaju da sačuvaju državnu zemlju od uzurpatora. 

Dok građani ne izaberu nove, aktuelnim poslanicima i poslanicama i dalje važi poslanički mandat.

Ovo nije ni stranačko, ni dnevnopolitičko niti pitanje raspisanih izbora. Dolazak na tu sednicu je pitanje odgovornosti svih poslanika i poslanica Skupštine AP Vojvodine prema ljudima koji su ih birali, koji hrane ovu zemlju, plaćaju poreze i račune, a ozbiljno su ugroženi.

Predsednik Poslaničkog kluba
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine
Dušan Jakovljev



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook