Tri meseca radi kancelarija Jobika u Senti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 01. 2016. | Komentara: 0

Tri meseca radi kancelarija Jobika u Senti

Novi Sad, 25. januar - Posle skoro tri meseca, kancelarija koju je u Senti otvorio potpredsednik i poslanik Jobika u parlamentu Republike Mađarske Ištvan Savai i dalje nesmetano radi.

LSV
 
Savai u toj kancelariji redovno prima građane, iako je prilikom njenog otvaranja najavio da će ona da „olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima“ i obezbedi mogućnost Mađarima da ga potraže „i na otcepljenim teritorijama”, što dovoljno jasno govori o njegovoj ideji prekrajanja granica.
 
Jedino što je Republika Srbja uradila posle skoro tri meseca jeste podnošenje prekršajne prijave u decembru i to od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, jer Savaiju stranka – nije registrovana u našoj zemlji.
 
Ovo je još jedan dokaz zbog čega je potrebno Vojvodini vratiti zakonodavnu i sudsku vlast i vojvođansku policiju. U tom slučaju bi nekoga zanimalo šta se događa u Senti i sve ovo sigurno ne bi bilo moguće.
 
Rekli smo već u nekoliko navrata da u ovoj zemlji već imamo dovoljno problema  i da uz nesmetano i nekažnjeno divljanje ovdašnjih fašista po Vojvodini, prisustvo Jobika u Vojvodini može veoma narušiti dobrosusedske odnose i dovesti do mogućih međunacionalnih incidenata.
 
Ako ova država ima institucije iole zainteresovane za svoj posao, kancelarija Jobika u Senti mora biti trajno zatvorena, a protiv Ištvana Savaija pokrenut postupak zbog narušavanja ustavnog poretka Republike Srbije i širenja međunacionalne mržnje.
 
Pokrajinski poslanici
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
mr Maja Sedlarević



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook