Tri meseca radi kancelarija Jobika u Senti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 01. 2016. | Komentara: 0

Tri meseca radi kancelarija Jobika u Senti

Novi Sad, 25. januar - Posle skoro tri meseca, kancelarija koju je u Senti otvorio potpredsednik i poslanik Jobika u parlamentu Republike Mađarske Ištvan Savai i dalje nesmetano radi.

LSV
 
Savai u toj kancelariji redovno prima građane, iako je prilikom njenog otvaranja najavio da će ona da „olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima“ i obezbedi mogućnost Mađarima da ga potraže „i na otcepljenim teritorijama”, što dovoljno jasno govori o njegovoj ideji prekrajanja granica.
 
Jedino što je Republika Srbja uradila posle skoro tri meseca jeste podnošenje prekršajne prijave u decembru i to od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, jer Savaiju stranka – nije registrovana u našoj zemlji.
 
Ovo je još jedan dokaz zbog čega je potrebno Vojvodini vratiti zakonodavnu i sudsku vlast i vojvođansku policiju. U tom slučaju bi nekoga zanimalo šta se događa u Senti i sve ovo sigurno ne bi bilo moguće.
 
Rekli smo već u nekoliko navrata da u ovoj zemlji već imamo dovoljno problema  i da uz nesmetano i nekažnjeno divljanje ovdašnjih fašista po Vojvodini, prisustvo Jobika u Vojvodini može veoma narušiti dobrosusedske odnose i dovesti do mogućih međunacionalnih incidenata.
 
Ako ova država ima institucije iole zainteresovane za svoj posao, kancelarija Jobika u Senti mora biti trajno zatvorena, a protiv Ištvana Savaija pokrenut postupak zbog narušavanja ustavnog poretka Republike Srbije i širenja međunacionalne mržnje.
 
Pokrajinski poslanici
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
mr Maja Sedlarević



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook