UDS će se u Narodnoj skupštini boriti za modernu i evropsku Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 28. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS će se u Narodnoj skupštini boriti za modernu i evropsku Srbiju

BEOGRAD – Narodni poslanik Ujedinjene demokratske Srbije Marko Đurišić izjavio je danas da će poslanici sa liste UDS-a, koju čine Pokret „Srbija 21“, Vojvođanski front sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine na čelu, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, učestvovati u radu Skupštine Srbije. On je na konferenciji za novinare u holu republičkog parlamenta rekao da će oni na odgovoran i ozbiljan način diskutovati o svemu onome što se dešavalo u prethodna dva meseca, a i o onome što nas čeka u budućnosti. Kako je rekao, oni smatraju da je parlament mesto gde se vode ozbiljne političke debate, a svojim radom će pokazati i na koji način to treba raditi. 

LSV

Đurišić je istakao da su dve teme – zdravlje građana i ekonomija – ono što nas čeka u budućnosti. 

- Zdravlje građana ne može da bude žrtva u budućnosti zdravstvenog populizma i potrebne su ozbiljne, pravovremene i dobro promišljene mere o tome na koji način će država voditi računa o zdravlju svakog građanina i na koji način će građani imati pristup zdravstvenom sistemu. Napretka u ovoj oblasti, kao i ekonomskog napretka ne može biti bez bržih evrointegracija, jer jedini je to način da Srbija postane istinska demokratska zemlja i zemlja u kojoj vlada vladavina prava. Ekonomske mere koje su preduzete i koje će se preduzimati u budućnosti nisu na najbolji način promišljene i neće odgovoriti na sve probleme sa kojima ćemo se suočiti vrlo brzo, a sa kojima se veliki broj građana i danas suočava. Biće potrebno uključiti sve ljude u Srbiji, svo znanje koje postoji u privredi i akademskoj zajednici da se osmisle prave ekonomske mere koje će pokrenuti ekonomiju Srbije i smanjiti posledice štete koja ja nastala – ukazao je on.

Narodna poslanica Tatjana Macura je istakla da poslanici UDS-a nisu imali dilemu da li treba učestvovati u radu ove sednice, ali da imaju primedbe na njen format. Zamerila je što sednica nije zakazana u roku koji je predviđen Ustavom Republike Srbije, a to je 48 sati od proglašenja vanrednog stanja. Navela je i da, ako je sednica mogla da se organizuje u roku od par dana i danas se održi, to je moglo učiniti i u roku koji je predviđen Ustavom Republike Srbije. 

Macura je navela i da su izostala poslanička pitanja, a danas je utorak, dan kada poslanici mogu Vladi Srbije da postave pitanja koja možda i nisu u vezi sa koronom, a tiču se života građana. 

- Takođe, uoči ove sednice, ono što jeste deo standardne procedure, izostale su i sednice nadležnih odbora koje bi trebalo da se bave merama koje su u međuvremenu donete kao i ovim zakonom koji se nalazi na predviđenom dnevnom redu. U vezi sa dnevnim redom, poslanici UDS oštro negoduju što se dve veoma važne tačke nalaze u objedinjenoj raspravi danas i s tim u vezi mi smo pokušali da otklonimo, na neki način, ovaj veliki problem, a to je da ponudimo rešenje i da tražimo od predsednice Narodne skupštine da se duplira vreme za raspravu, kako bismo imali dovoljno vremena da govorimo o svim tačkama koje se nalaze u predlogu zakona – naglasila je Macura.

Sekretarijat ua informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook