UDS: Borićemo se protiv korena korupcije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 23. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Borićemo se protiv korena korupcije

Beograd, 23. maj 2020 - Nenad Konstantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije, rekao je u Šapcu da UDS ima plan kako da se bori protiv korupcije i građanima vrati poverenje u institucije i vladavinu prava.

Konstantinović je, u druženju sa građanima Šapca, istakao da je korupcija jedan od najvećih problema u Srbiji. 

LSV

- Ona (korupcija) ne samo da je dozvoljena već je i podstaknuta od strane vlasti - rekao je Konstantinović.

- U zemlji koja je zarobljena u korupciji, građani nisu jednaki , moguće je jedino partijsko zapošljavanje a zloupotreba javnih resursa je enormna - rekao je Konstantinović.

On je dodao da „Ujedinjena demokratska Srbija ima plan da iskoreni korupciju i da povrati poverenje građana u institucije i vladavinu prava“.

U fokusu Ujedinjene demokratske Srbije su građani, njihovi problemi i načini za rešavanje tih problema. Jedan od mnogobrojnih, koji spada među najvažnije, je svakako korupcija koja automatski krši princip jednakosti svih građana pred zakonom i izaziva krupne i negativne posledice u društvu.i na taj način ne dopušta zemlji da se dalje razvija. Zbog toga je sprečavanje korupcije jedan od prioriteta UDS.  

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Roditeljima je potrebna hitna i sistemska podrška države

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministarku bez portfelja zaduženu za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavicu Đukić Dejanović, da ne dozvoli ukidanje povrata PDV-a na opremu za bebe od 1. januara i da hitno obezbedi sistemsku podršku roditeljima.
Saopštenja | Sreda, 14. 12. 2016. | Komentara: 0

Nećemo dozvoliti da od Srbije prave Siriju

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje javnu podršku terorističkim akcijama u regionu koju je iskazao šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov. Posle agresije na suverene države i prve susede, Gruziju i Ukrajinu, kao i nakon organizovanja terorističkih grupa za rat u Donjecku i Lugansku, režim u Rusiji je rešio da organizuje slične aktivnosti i u našem regionu, pre svega u Crnoj Gori.
Saopštenja | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini nadležnost nad naukom

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja otvaranje poglavlja 5 o javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanju u pregovorima sa Evropskom unijom. To je još jedan korak na evropskom putu i to su dobre vesti koje ne treba da pomuti blokada otvaranja poglavlja 26, posvećenog obrazovanju, kulturi, informisanju, sportu i omladini, od strane Republike Hrvatske.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook