Unaprediti položaj slepih i slabovidih građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 10. 2015. | Komentara: 0

Unaprediti položaj slepih i slabovidih građanki i građana

Novi Sad, 14. oktobar - Sve građanke i svi građani moraju imati jednake šanse u životu, a naši slepi i slabovidi sugrađanke i sugrađani i dalje se suočavaju sa brojnim primerima diskriminacije, naročito kada je reč o zapošljavanju i obrazovanju.LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća javnost da se 15. oktobar obeležava kao Dan belog štapa, odnosno Dan slepih i slabovidih osoba i da, takođe, veliki problem predstavlja i neprilagođenost javnog prostora njihovim potrebama.

Problem pristupačnosti jeste velik, ali nije  nerešiv isto kao što je moguće doneti zakon o upotrebi pasa vodiča i rešiti problem manjka audio i elektronskih udžbenika. 

Nema te besparice i ušteda koje mogu opravdati činjenicu da se po tim pitanjima nedovoljno radi.

Podrazumeva se i da zakoni koji sprečavaju diskriminaciju i podstiču zapošljavanje osoba s invaliditetom moraju biti bolje primenjivani i ne smeju ostati samo puka forma


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook