Uskoro isplata avansa poljoprivrednicima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 0

Uskoro isplata avansa poljoprivrednicima

Novi Sad, 09. aprila - Isplata avansa za subvencionisanje poljoprivredne proizvodenje, u nakraćem roku,  mera je koja će pomoći da poljoprivredni proizvođači blagovremeno i efikasno završe prolećnu setvu, zaključeno je na današnjem sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodnog poslanika Bojana Kostreša i ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije Dušana Petrovića.

Bojan Kostres

Tom prilikom, konstatovano je i da će ova mera doprineti povećanju proizvodnje i zarade poljoprivrednih proizvođača.

Podsetimo, Kostreš se 4. aprila sastao sa poljoprivrednicima u Zmajevu, kad im je i obećao da će zatražitu tu olakšicu za njih, bez obzira na ishod njihovih pregovora i Ministarstva poljoprivrede o subvencijama.

U razgovoru sa poljoprivrednicima, Kostreš je tada ocenio i da isplata akontacija verovatno nije nešto što će zadovoljiti sve poljoprivrednike u Vojvodini, ali da je pošteno da im se unapred da određena akontacija i da im se na taj način omogući da lakše funkcionišu i obrađuju svoje njive.

Zamenik predsednika LSV je i danas ponovio da ova mera neće rešiti sve probleme poljoprivrednika, ali da se nada da će im bar malo olakšati i da će dobijanjem akontacije unapred poljoprivrednici moći lakše da obrađuju svoju zemlju.

On je ujedno ukazao i da je danas ponovo potvrđena dobra saradnja poslanika LSV i Ministarstva poljoprivrede kojom je u decembru ukinuta i godišnja registracija traktora.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV-VOJVOĐANI): Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI snažno osuđuje jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook