VIDEO INTERVJU: Bojan Kostreš privatno i o politici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 22. 11. 2023. | Komentara: 0

VIDEO INTERVJU: Bojan Kostreš privatno i o politici

Novi Sad, 22. novembar 2023 - Dugogodišnji politički aktivista, poslanik u republičkoj skupštini i predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš u video intervjuu podelio je svoja iskustva, stavove, te političke, ali i privatne ciljeve. 

LSV 

Kostreš je u razgovoru istakao izazove pred kojima se Vojvodina nalazi, dnevne probleme koje stanovnici Vojvodine ne mogu da reše zbog centralizovanog sistema vlasti, u kojem o njihovom novcu odlučuje vlast u Beogradu, te istakao da je za vraćanje Vojvodine na pravi put ključna suštinska decentralizacija Srbije.

- U Vojvodini žive vredni ljudi, radni i pošteni, i da sami odlučuju o raspodeli svojih sredstava živeli bi u uređenoj, bogatoj i razvijenoj sredini! Ali, o raspodeli novca u našim gradovima i selima odlučuje vlast u Beogradu koja Vojvođanima već godinama vraća samo mrvicu od onog što oni uplaćuju u budžet Srbije - istakao je Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV. 

Govoreći o predstojećim izborima, Kostreš je rekao da su izbori 17. decembra prava prilika da se popravi situacija u Vojvodini, ali i celoj Srbiji, jer Vojvodina može da bude faktor promene i na republičkoj sceni. Na izbore, kako republičke, tako i pokrajinske, mora se izaći.

- To je i glavni razlog zašto na decembarske izbore Vojvođani izlaze samostalno. Nećemo da se Vojvodina utopi u druge teme, naš glas se mora čuti gde god se o nama odlučuje. Jeste, važno je da se digne glas protiv korupcije i režima koji nas tera dublje i dublje u izolaciju, ali je još važnije da na sto stavimo teme koje su bitne za naše ljude - podvukao je Kostreš snažnu potrebu izlaska na izbore i glasa za Vojvođane, i dodao da „jedino tako možemo biti sigurni da će se čuti za Vojvodinu i da će interesi Vojvođana biti visoko na dnevnom redu“.

Upoznajte Bojana, njegov politički i društveni rad, te privatni deo života u razgovoru na YouTube kanalu Vojvođani https://www.youtube.com/watch?v=I5L8QRZi1MM



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook