VIDEO INTERVJU: Bojan Kostreš privatno i o politici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 22. 11. 2023. | Komentara: 0

VIDEO INTERVJU: Bojan Kostreš privatno i o politici

Novi Sad, 22. novembar 2023 - Dugogodišnji politički aktivista, poslanik u republičkoj skupštini i predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš u video intervjuu podelio je svoja iskustva, stavove, te političke, ali i privatne ciljeve. 

LSV 

Kostreš je u razgovoru istakao izazove pred kojima se Vojvodina nalazi, dnevne probleme koje stanovnici Vojvodine ne mogu da reše zbog centralizovanog sistema vlasti, u kojem o njihovom novcu odlučuje vlast u Beogradu, te istakao da je za vraćanje Vojvodine na pravi put ključna suštinska decentralizacija Srbije.

- U Vojvodini žive vredni ljudi, radni i pošteni, i da sami odlučuju o raspodeli svojih sredstava živeli bi u uređenoj, bogatoj i razvijenoj sredini! Ali, o raspodeli novca u našim gradovima i selima odlučuje vlast u Beogradu koja Vojvođanima već godinama vraća samo mrvicu od onog što oni uplaćuju u budžet Srbije - istakao je Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV. 

Govoreći o predstojećim izborima, Kostreš je rekao da su izbori 17. decembra prava prilika da se popravi situacija u Vojvodini, ali i celoj Srbiji, jer Vojvodina može da bude faktor promene i na republičkoj sceni. Na izbore, kako republičke, tako i pokrajinske, mora se izaći.

- To je i glavni razlog zašto na decembarske izbore Vojvođani izlaze samostalno. Nećemo da se Vojvodina utopi u druge teme, naš glas se mora čuti gde god se o nama odlučuje. Jeste, važno je da se digne glas protiv korupcije i režima koji nas tera dublje i dublje u izolaciju, ali je još važnije da na sto stavimo teme koje su bitne za naše ljude - podvukao je Kostreš snažnu potrebu izlaska na izbore i glasa za Vojvođane, i dodao da „jedino tako možemo biti sigurni da će se čuti za Vojvodinu i da će interesi Vojvođana biti visoko na dnevnom redu“.

Upoznajte Bojana, njegov politički i društveni rad, te privatni deo života u razgovoru na YouTube kanalu Vojvođani https://www.youtube.com/watch?v=I5L8QRZi1MM



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook