Vinovnici paljenja pekara moraju imati ime i zatvorsku kaznu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 10. 2015. | Komentara: 0

Vinovnici paljenja pekara moraju imati ime i zatvorsku kaznu

Novi Sad, 16. oktobar - Ni posle godinu dana nema vesti o suđenjima uhapšenima za paljenje pekara u Vojvodini.
 
LSV

Nakon zbivanja na utakmici Srbija- Albanija, pre godinu dana u periodu od 16 do 21. oktobra u Vojvodini su paljene, kamenovane ili na drugi način vandalizovane pekare u Somboru, Novom Sadu, Staroj Pazovi  Bečeju, Banovcima i Vršcu.
 
Samo zato, što su njihovi vlasnici, naše komšije, pripadnici albanske ili goranske nacionalne zajednice.
 
Zapaljena su bila i vrata džamije u Subotici.
 
Iako je policija odreagovala i pronašla vinovnike, godinu dana kasnije se još ne zna ništa o početku njihovog suđenja ili kaznama.  
 
Nije dovoljno da policija odradi svoj posao do kraja, ako sudovi ne presuđuju.
A, ovi slučajevi, koji šire međunacionalnu mržnju i netrpeljivost morali su i moraju imati hitan epilog na sudu kako bi bila poslata jasna poruka da su nedopustivi i da će biti oštro sankcionisani.
 
Zato smo pre godinu dana rekli, a danas ponavljamo: vinovnici ovih krivičnih dela moraju imati ime, prezime i zatvorsku kaznu.
 
Da je tako bilo, pre osam dana ne bismo bili zabrinuti uoči nove utakmice Srbija-Albanija i pozivali da naše komšije policija preventivno zaštiti.
 
Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević



Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.
Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.
Saopštenja | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Velika simbolika u hapšenju Gorana Hadžića

NOVI SAD - Velika je simbolika u tome da je baš na današnji dan, kada je posle sedam godina skrivanja uhapšen Goran Hadžić, 20. jula 1941. godine u Viševcu kod Smederevske Palanke streljan Jozef Šulc. Podsetimo, ovaj nemački vojnik odbio je naređenje svog oficira da strelja 18 partizana. Skinuo je vojničke oznake, stao pred streljački stroj i ubijen je zajedno sa njima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook