Vojvođani formirali tim pravnika za odbranu poljoprivrednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani formirali tim pravnika za odbranu poljoprivrednika

Novi Sad, 19. novembar 2023 - Predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš ovog se petka sastao sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine, koji su od početka protekle nedelje nastavili proteste širom Vojvodine nakon što od maja njihovi ključni zahtevi koje su uputili Vladi Republike Srbije nisu odobreni, niti su otvoreni kanali za pregovore o rešavanju problema. 

LSV

Osim obezbeđivanja osnovnih uslova koje poljoprivrednici traže od Vlade Srbije da bi mogli efikasno da obavljaju svoj rad, jedan od glavnih problema sa kojima se  poljoprivrednici susreću tokom protesta su konstantne pretnje s ciljem zastrašivanja, od kojih je jedna pre tri dana bila i direktno upućena poljoprivredniku, učesniku protesta iz Kikinde.

Kako bi vojvođanskim poljoprivrednicima bila zagarantovana osnovna prava, kao što je registrovani protest kojim žele da se izbore za svoja prava, te da u savremenoj razvijenoj državi ne strahuju od pretnji vlasti, Vojvođani na čelu s Bojanom Kostrešom oformili su tim advokata za pravnu pomoć poljoprivrednicima koji će da ih brani od metoda koje ne priliče modernoj demokratskoj republici. Na Kostrešov predlog, mesto na čelu pravnog tima prihvatio je narodni poslanik Aleksandar Olenik, koji će pružiti pravnu pomoć svim poljoprivrednicima koji trpe bilo kakve pritiske.

- Poljoprivrednici, kao i svaki drugi građanin Srbije, imaju svako pravo da se bore za bolje životne uslove, i Vojvođani će ih u tome podržavati. U tu svrhu predložili smo i stavili vam na raspolaganje ovaj pravni tim, jer ni naši poljoprivrednici kao ni njihove porodice ne smeju da budu zastrašivani - rekao je Aleksandar Olenik, šef pravnog tima za podršku poljoprivrednicima, te pozvao sve vojvođanske poljoprivrednike da sve pritiske odmah prijave.

- Protest poljoprivrednika je poziv svim Vojvođanima da i oni počnu da se bore za svoja prava. Povećanje subvencija, uspostavljanje kontrole uvoza i zaštite domaćeg tržišta, kao i jasna i predvidljiva politika otkupnih cena pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i drugih kultura, sve za šta se naši poljoprivrednici bore, uobičajena je praksa u zemljama Evropske unije iz našeg neposrednog okruženja. Zato to i jeste jedna od tačaka našeg programa, koja se mora ostvariti – istakao je Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV.

Nakon prihvatanja dužnosti, pravni tim Vojvođana već je dobio prve prijave i trenutno postupa po njima u skladu sa zakonom.



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook