VOJVOĐANI-LSV: Duplo jeftiniji dizel i modernija mehanizacija, rešenje koje će sprečiti paljenje žetvenih ostataka na njivama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 08. 10. 2023. | Komentara: 0

VOJVOĐANI-LSV: Duplo jeftiniji dizel i modernija mehanizacija, rešenje koje će sprečiti paljenje žetvenih ostataka na njivama

Novi Sad, 8. oktobar 2023 - VOJVOĐANI-Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Ministarstva poljoprivrede i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da pod hitno krenu sa aktivnostima koje za cilj moraju imati poboljšanje statusa poljoprivrednika u Srbiji i Vojvodini.

LSV

Kao i svake jeseni, na njivama su česte pojave požara, koji su izazvani paljenjem strnjike, odnosno žetvenih ostataka, kako bi se olakšalo jesenje oranje. Nekontrolisano paljenje, pored toga što je zakonom zabranjeno, šteti i samom kvalitetu zemljišta, ali jasno je da mu poljoprivrednici pribegavaju jer nemaju drugih opcija.

Dizel gorivo je preskupo, pa je znatno dublje oranje, kao opcija za uništavanje žetvenih ostataka, praktično isključeno jer bi finansijski uništilo poljoprivrednog proizvođača.

Vlast, nažalost, izuzetno malo vodi računa o svojim građanima, pa tako i o paorima.

Šta bi se moralo uraditi?

Jasno je da bi se spaljivanje žetvenih ostataka moglo smanjiti ako bi se cena dizel goriva prepolovila. Na taj način bi se poboljšao ekonomski položaj poljoprivrednika, a to bi dovelo do olakšane kupovine  modernije mehanizacije i priključaka.

Rešenje, dakle, postoji, ali vlast mora početi da radi svoj posao i da rešava probleme građana.

Dejana Đurđević
Članica Izvršnog odbora
VOJVOĐANI-Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.
Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.
Saopštenja | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Velika simbolika u hapšenju Gorana Hadžića

NOVI SAD - Velika je simbolika u tome da je baš na današnji dan, kada je posle sedam godina skrivanja uhapšen Goran Hadžić, 20. jula 1941. godine u Viševcu kod Smederevske Palanke streljan Jozef Šulc. Podsetimo, ovaj nemački vojnik odbio je naređenje svog oficira da strelja 18 partizana. Skinuo je vojničke oznake, stao pred streljački stroj i ubijen je zajedno sa njima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook