Vojvodina mora biti poštovana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 29. 03. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti poštovana

Novi Sad, 29. mart - Ni posle 12 godina zastava i grb Vojvodine nisu istaknuti u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini, ukazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak juče u Šidu.
 
On je poručio da je Vojvodina ustavna kategorija i kao takva mora biti poštovana.

LSV
 
Čanak je ocenio i da se pojedini nosioci najviših funkcija u Vojvodini nisu dovoljno, ličnim autoritetom, založili za funkcionisanje i priznavanje odluka Skupštine Vojvodine kao predstavničkog tela dva miliona građanki i građana Vojvodine i više od četvrtine stanovništva Republike Srbije i da je Vojvodini potreban neko ko je spreman na apsolutno bespoštednu političku borbu za dobro i nje i čitave Srbije.
 
- Ista stvar je i sa ovim. Upravo zbog toga, ja sam izneo ovaj primer zemljoradnika u Gakovu koji su hitno osuđeni na 30 dana zatvora, pa im je  onda delimično ukinuta kazna ali su ostali u zatvoru. Tako ozbiljna država ne postupa. I upravo zbog toga mislim da je ono što je potrebno Vojvodini to je jaki glas koji će se čuti i van granica Vojvodine. Koji će u Beogradu imati sagovornike. A da bi bilo sagovornika, prvo moraju da vas čuju i uvaže da postojite. Aktuelna adminisitracija, kao, na žalost, i ove pre nje u Vojvodini to nisu uspele – ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.
 
Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Koga i čije interese zastupa v.d. direktora EPS-a?

NOVI SAD, 22. novembar - Koga i čije interese zastupa v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović ponovo insistirajući na formiranju jednog Operatora distributivnog sistema, svega dva dana nakon što je taj predlog povučen sa sednice Upravnog odbora EPS?
Saopštenja | Četvrtak, 21. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku o povlačenju predloga v.d. direktora EPS-a

NOVI SAD, 21. novebar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Ministarstva energetike da prihvati naše upozorenje i utiče na povlačenje predloga v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića iz procedure Upravnog odbora EPS.
Saopštenja | Utorak, 19. 11. 2013. | Komentara: 0

Ne dozvoliti da Elektrovojvodinu zadesi sudbina NIS-a!

NOVI SAD, 19. novembar - Ako sutra na Upravnom odboru Elektroprivrede Srbije bude usvojen predlog v.d. direktora Aleksandra Obradovića o firmiranju jednog, centralizovanog, Operatora distributivnog sistema, to će biti i poslednji ekser koji će od Elektrovojvodine napraviti puki šalter.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook