Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

Novi Sad, 18. novembar 2018 - Povodom sada već svakodnevnog falsifikovanja istorije od strane vladajuće stranke u Vojvodini, Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve „prisajediniteljske“ manifestacije služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije.

LSV

Ako se vlast već toliko bavi istorijom, pozivamo je da objasni šta se tačno slavi krajem novembra? Posebno imajući u vidu činjenicu da je Vojvodina ušla u jugoslovensku državu prvog decembra 1918. kao njena najrazvijenija oblast, a da je Vojvodina danas nerazvijeni region Srbije, koja je postala najnerazvijeniji deo postjugoslovenskog prostora.

Osim što je pljačkom Vojvodina dovedena u poziciju najsiromašnijeg dela Srbije, LSV podseća da i dalje nema zakona o finansiranju naše pokrajine, kao i da neki od najvećih gradova nemaju pijaću vodu.

Vlast koja nije sposobna da ljudima ponudi bolju budućnost, obavezno pokušava da falsifikatima istorije ponudi bolju prošlost.

U vezi sa tim, LSV nema problem sa 1918-om godinom, kao jednom od najznačajnih godina u dvovekovnoj istoriji Vojvodine, nego ima problem sa 2018-om godinom, jer se Vojvodina danas više nego ikada u prošlosti pljačka, negira i ponižava. Oni koji to rade, imaju i imaće u nama najogorčenije protivnike.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook