Vratićemo imovinu koja je oteta Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 30. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratićemo imovinu koja je oteta Vojvodini

NOVI SAD, 30. mart - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić ukazao je da su zbog stalnog zakidanja novca Vojvodini od strane svih republičkih vlasti infrastruktura, zdravstveni sistem i druge oblasti u Vojvodini u katastrofalnom stanju.

 
On je juče u Laćarku poručio da će se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalagati za vraćanje sve vojvođanske imovine od devedesetih godina pa na ovamo, a pre svega velikih privrednih sistema, čiji su novac i imovina centralizovani.
 
"Imali smo svoj penzioni fond, imali smo svoj zdravstveni fond. Imali smo svoj zemljišni fond. Imali smo niz javnih preduzeća kao što su Telekom, Pošta, Železnice i tako dalje. Već 26 godina se zalažemo da se to Vojvodini vrati i nadamo se da će novi Ustav i pregovori sa Evropskom unijom biti prilika da se ta stvar konačno reši" istakao je Stojšić.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI na lokalnim izborima u brojnim gradovima i opštinama u Vojvodini

Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI nalaze se na brojnim opozicionim listama kandidata za odbornike na predstojećim izborima za skupštine opština i gradova u Vojvodini.
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook