Začuđujuće odbijanje nespretnom argumentacijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 26. 02. 2017. | Komentara: 0

Začuđujuće odbijanje nespretnom argumentacijom

Novi Sad, 26. februar 2017 - Ligu socijademokrata Vojvodine je veoma začudilo odbijanje Saše Jankovića da prihvati poziv na razgovor o budućnosti Srbije i odluci o jednom kandidatu demokratske opozicije koji bi mogao da se, na predsedničkim izborima, ozbiljno suprotstavi Aleksandru Vučiću čiju kandidaturu podržavaju sve stranke vladajuće koalicije.

LSV

Odbijanje nas čudi, tim pre, jer smo u dosadašnjem zaštitniku građana videli čoveka koji je spreman da razgovoru i javnoj reči vrati onaj značaj koji se mora imati u demokratskom poretku.

U takvom poretku ključni interesi građana moraju biti predmet otvorene argumentovane debate, a sama debata unapređena u važnu legitimacijsku instancu o kojoj svaki politički delatnik mora voditi računa.

Spremni smo da prihvatimo tek kao nespretnu formulaciju to što desetine hiljada članova Lige i njenih simpatizera, posle 27 godina borbe za boljitak Srbije, gospodin Janković ne vidi kao građane, dok je sto potpisnika apela da se kandiduje za Predsednika Srbije kao građane video i poslušao.

LSV se nada da će kod gospodina Jankovića želja za boljom Srbijom u budućnosti biti razlog da promeni ovakav stav te naš poziv i njemu i gospodinu Jeremiću ostaje i dalje otvoren.

Predsednik
Političkog saveta
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev



Saopštenja | Sreda, 10. 07. 2013. | Komentara: 0

Potrebne hitne mere u Novom Sadu

NOVI SAD, 10. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od ministra policije Ivice Dačića da preduzme hitne mere i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci. Ukoliko hitno ne preduzme takve mere, nećemo videti razlog zbog kojeg bi ostao na funkciji ministra policije.
Saopštenja | Petak, 28. 06. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku Evropskog saveta o otvaranju pregovora

NOVI SAD, 28. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest o odluci Evropskog saveta da sa Srbijom otvori pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2013. | Komentara: 0

Ljušić i Obradović da podnesu ostavke iz moralnih razloga

NOVI SAD, 23. jun - Afera sa prodajom testova iz matematike za malu maturu na ulici, ne sme biti završena tako što će odgovarati jedino radnica koja ih je iznela iz štamparije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook