Zaštitićemo Žarka Zrenjanina i grad Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 05. 2018. | Komentara: 0

Zaštitićemo Žarka Zrenjanina i grad Zrenjanin

Novi Sad, 18. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje vandalsku akciju prelepljivanja spomenika narodnog heroja Žarka Zrenjanin.

LSV

Spomenik, koji se nalazi u samom centru Zrenjanina, prelepljen je jutros plakatima na kojima piše 'Petrovgrad NIKADA Zrenjanin' sa potpisom organizacije Srbska akcija. Ova ekstremno desna grupa nedavno je organizovala pomen predsedniku fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu Milanu Nediću.

Najnoviji postupak ekstremista otvoreni je poziv na obračun sa idejom antifašizma. Danas je na meti bila uspomena na Žarka Zrenjanina, a sutra će napadati građane na ulici.

Liga socijaldemorkata Vojvodine očekuje brzu reakciju nadležnih organa i sankcionisanje pojedinaca.

Zaštitićemo uspomenu na narodnog heroja Žarka Zrenjanina. Zaštitićemo Zrenjanin!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Sreda, 30. 08. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Odbranićemo Vojvodinu od napada Šešeljevaca. Predstoji nam borba za decentralizovanu Srbiju i u njoj snažnu Vojvodinu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poručuje Šešeljevim sledbenicima koji bi da ukidaju zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine, da će, kao i uvek kada su napadali Vojvodinu, ostati kratkih rukava i da će doživeti novi poraz.
Saopštenja | Četvrtak, 24. 08. 2023. | Komentara: 0

Predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš uputio čestitku povodom Dana nezavisnosti Ukrajine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš uputio je danas čestitku ambasadoru Ukrajine u Beogradu Volodimiru Tolkaču povodom Dana nezavisnosti ove države.
Saopštenja | Utorak, 22. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučić udaljava Srbiju od EU

Poslednjih dana Aleksandar Vučić preko svojih medijskih ispostava ubeđuje građane Srbije da je on žrtva velikih pritisaka. Istina je da od Vučića niko ne traži više nego što se traži od drugih država regiona koje idu ka EU.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook