Zaustaviti jačanje svih oblika ekstremizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2017. | Komentara: 0

Zaustaviti jačanje svih oblika ekstremizma

Novi Sad, 27. januar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine na Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, podseća da smo svi dužni ga gradimo društvo u kojem se više nikada neće dogoditi da se vrše masovni zločini zbog verske, nacionalne  ili rasne pripadnosti.

LSV

Činjenica da je tokom II Svetskog rata ubijeno više od šest miliona Jevreja i dalje deluje zastrašujuće, ali  i pored toga ne zaustavlja se jačanje svih oblika ekstremizma.

Poslednji primeri iscrtavanja kukastih krstova na kuću jevrejske porodice u Pančevu i precrtane jevrejske zvezde u Sremskoj Mitrovici trebali bi da osveste sve aktere društvene i političke scene koji  pokušavaju da ignorišu ovaj problem.

Država bi takođe morala da preispita svoju politiku u ovoj oblasti i proklamovani sistem vrednosti,  jer je očigledna pojava porasta netolerancije, širenja mržnje, netrpeljivosti prema manjinskim grupama.

Rehabilitovanje ratnih zločinaca, spoljna politika prema susednim zemljama konstantno su na ivici ekscesa, tendencija  izjednačavanje uloge partizana i četnika u školskim udžbenicima i javnim nastupima sve su to pojave koje društvo ne vode u polje tolerancije i razumevanja.

Sve dok akteri ovakvih huliganskih, političkih ili društvenih događanja ne trpe društvenu i pravnu osudu neće prestati ni širenje mržnje niti će je zameniti tolerancija.

Posao države i društva je da proklamuju  i urede sistem vrednosti u kome se promovišu tolerancija i razumevanje.

Današnji dan je prilika da se podsetimo i herojskog dela mladog Trebinjca Srđana Aleksića, koji je ratnih dana 1993. godine dao svoj život braneći komšiju bošnjačke nacionalnosti.

Ovo delo je svetionik, koji govori da su dobra dela večna.

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook